Søk i denne bloggen

30. apr. 2013

Trening uke 4

Da er det klart for uke fire med trening! Fikk til en skikkelig bra økt på Fresh i går, så nå er jeg full av energi og klar for å komme skikkelig godt i gang igjen!
På onsdag er det jo fri, så da er det ingen unnskyldning for å ikke trene! :)

Fant meg et nytt favorittapparat på Fresh i går. Du sitter og holder fast i to stropper med vekter som man drar forover i en sit ups-øvelse. Veldig effektiv, og man får mye mer tyngde på magen enn ved sit ups. Kjempeeffektivt, me like! Jeg har litt trøbbel med nakken generelt, og er vanligvis veldig forsiktig med øvelser hvor jeg må løfte på nakken. Så da var denne super, for da får jeg trent magen skikkelig.
Så nå blir det flat mage til sommeren. Hehe...

I kveld er det konsert med Bruce Springsteen, og selv om ikke hopping og dansing telles som en "ordentlig" økt, blir det jo litt gratis trening allikevel.

Treningsplan:

Mandag: Kondisjon+styrke
Tirsdag: Konsert
Onsdag: Jogge/FF
Torsdag: Quiz
Fredag: Kondisjon+Styrke
Lørdag: Jogge
Søndag: FRI




26. apr. 2013

Marits Mango Madness

God fredag!!
Endelig helg, og jeg skal på tur og bare kose meg med en herlig vennegjeng.
Håper det blir sol og fint vær, så jeg kan strikke litt i sola med et glass iskaldt hvitvin i hånda. Herlig!
Nå har jeg spist sunt,og ikke rørt sukker hele uka, så da kna jeg nyte noen glass vin med god samvittighet. Hehe.. Det er viktig å kose seg litt også.

Jeg skulle egentlig trent i går, men jeg hadde så sinnsykt vobdt i hodet, så jeg måtte legge meg tidlig i stedet.
Så da tar jeg med meg joggesko og treningstøy, og satser på en joggetur i morgen heller.
Det blir fort mye stillesitting på slike vennehelger, og da er det greit å komme seg ut og strekke litt på beina.

I dag startet jeg dagen med deilig mangosmoothie, det metter faktisk overraskende lenge, Jeg var skråsikker på at jeg skulle bli sulten igjen med en gang, men den holdt sulten døyvet et par timer.

Ingredienser:

1 moden mango
2ss tyrkisk yoghurt
saften av 1 appelsin 
saften av 1/2 sitron



Alt kjøres i blenderen til det er en jevn konsistens. Ha i egnet glass, og ha i neon isbiter så den holder seg kald. Deilig!

Jeg leste på Wikipedia i dag at av alle de søte fruktene, så er det bare mango og kiwi som ikke har noen påvirkning på blodsukkeret. Du får dermed i deg noe søtt og godt, men uten at blodsukkeret skyter i været og så daler igjen etterpå. Jeg synes også at det mettet søtsuget mitt, og holdt det unna ganske lenge.

Skål!





God helg!!

25. apr. 2013

Hei du! Du ja, se her..!

Det er ikke til å unngå at det er mange irriterende mennesker der ute i verden. Som jo forsåvidt er helt greit, inntil de krysser min vei. Da er de irriterende i mitt nærvær, og det kan jeg bare ikke takle.
Så her er noen tips til alle dere der ute, som går andre folk på nervene. Slutt med det!!

Når folk er irriterende så blir jeg seendes slik ut:



  • Snakk tydelig! Jeg hater å prøve å kommunisere med folk som mumler og snakker utydelig.
  • Hold tiden! Hvis du konsekvent er forsinket til avtaler med andre mennesker, gir du et signal om at andres tid ikke er viktig. Det er ikke bare du som har andre ting å gjøre skjønner du.
  • Arroganse. Hvis du kommer til meg med en arrogant holdning, og tror at du er bedre enn alle andre. Da mister ihvertfall jeg respekten og lysten til å bli kjent med hvem du er. Antakeligvis alle andre også.
  • Alle lurer på ting. Men hvis du stiller dumme spørsmål bare for å ha noe å spørre om. Ja, da må du nesten regne med å få et dumt svar tilbake.
  • Smatting og slafsing. Mora di har sannsynligvis lært deg at man tygger med munnen igjen. Dette gjelder også etter at du flyttet hjemmefra, og ute blant folk. Slutt med det!
  • Mas. Mas mas mas mas mas.... Tror du ting går fortere bare fordi du maser??
  • Vær høflig. Vanlig høflighet er noe man kommer ganske langt med. Svar når noen snakker til deg, gi plass til andre rundt deg, og si takk hvis du får noe. Er det så innmari vanskelig??

Hvis bare alle der ute kunne slutte å tenke så innmari mye på seg sjøl, så hadde det kanskje vært plass til oss andre her også... få hue ut av ræva, og vis litt hensyn!

Takk for meg... 

Bilde: memegenerator.net



24. apr. 2013

Sunt mellommåltid

Jeg prøver å spise sunt. Samtidig klarer jeg ikke spise hvis det ikke smaker godt.
Jeg er forsåvidt heldig som har en relativt høy forbrenning, men det betyr også at jeg blir ganske fort sulten etter at jeg har spist. I tillegg blir jeg fortere sulten når jeg spiser ofte. Så det blir jo en evig runddans det der. Hehe..
Det å ha høy forbrenning er heller ikke noe gratispass for å spise hva man vil. Selv om man er slank, betyr det ikke nødvendigvis at man er sunn. Man blir hva man spiser, faktisk!

Da er det greit med et mellommåltid som er sunt, godt og som går fort å lage, for da blir ikke fristelsen til å proppe seg full av usunne ting så stor.
Mitt fantastiske lille mellommålid er så enkelt som speltlomper med fyll!

I dag spiste jeg to stk før trening. Jeg var sulten etter jobb, og å trene på tom mage er bare tullete. Da har man jo inegnting å gå på, og man klarer ikke yte maks.
Samtidig er det dumt å spise masse tung mat, for da blir man tung og daff og kan få vondt i magen..
Men disse fylte opp akkurat passe, jeg ble ikke stinn, og jeg kunne yte på treningen.

Jeg hadde avokado, kalkunskinke og baby leaf salat inni. Men her er det bare fantasien som setter grenser, man kan fylle disse med alt mulig godt!



Vel bekomme!


Trenger energi, NÅ!

Trenger........ mer........ energi...... ZZzzzzzzzzzz..........

Jeg er så utrolig trøtt og slapp for tida. Bare det å stå opp om morgenen er en kraftanstrengelse. Innen jeg har stått opp, luftet bikkjer og går til jobb er jeg allerede utslitt. Hehe..

Det er tydelig at kroppen ikke er helt oppe og går enda etter at jeg var syk.
Etter at halsbetennelsen gikk over, kom det en forkjølelse i stedet. Og den slipper liksom ikke taket.
Etter jobb er jeg helt pudding, og bare blir sittende slakt i sofaen. Det eneste jeg orker er å klage og irritere meg, men det er jo yndlingshobbyen min, så det krever ekstremt lite innsats...

Ellers jobber jeg med å erstatte blodomløpet med kaffe, og å ikke ta livet av alle idiotene som fremdeles ferdes fritt der ute. Når jeg blir statsminister skal det bli min førsteprioritet. Å lære Norges innbyggere folkeskikk, å lese adresser og å få folk til å innse at Facebook ikke er en privat dagbok...

Dette innlegget gir ikke så mye mening ser jeg, men jeg er sulten og som nevnt ikke spesielt våken for tiden.


Totalt elsk på disse uglene. 







18. apr. 2013

Trening uke 3, en uke på etterskudd

Siden jeg ble syk, har denne uka gått med til sofasliting i stedet for trening.
Utrolig irriterende, men det er sånn det er innimellom.
Men da er det bare å sette i gang igjen til uka!

Mandag: Pilates 60 minutter
Tirsdag; Fri/kor
Onsdag: Body Attack 
Torsdag: Jogge med hundene
Fredag: Fri/ Reiser bort
Lørdag: Gå tur/jogge

Dette er lett og overkommelig etter en uke hvor energien har havnet på  bunnen. Det viktigste er jo å bevege seg! :)

Mitt hemmelige mål er å gå ned noen kg innen sommeren. Det krever innsats fysisk, men også en opprydning på matfronten og ikke minst mentalt. 
Men jeg har trua! Jeg aner ikke hva jeg veier nå, ettersom jeg aldri veier meg. Jeg er ikke så opptatt av kilo, men av hvordan jeg føler meg. Og jeg vil bli slankere, og strammere og føle meg bedre. Føle meg sunn og vel. Så det gleder jeg meg til! Jeg må bare huske på målet de dagene hvor motivasjonen er lav. 

Jeg så på "Et bedre liv i går", og jeg må innrømme at jeg blir litt irritert på deltakerne.
De er overvektige og står og griner fordi de vil ha hjelp, så får de all den gratis hjelpen de trenger, og allikevel er ikke motivasjonen stor nok til å gjøre en innsats selv. Det er dårlig!!
Jeg skulle gjerne hatt gratis PT og Kari Jaquesson i ryggen jeg for å gå ned noen kilo. 
Men, jeg blir mer stolt når jeg når målene mine ved å piske meg selv dit.

Jeg har lett litt på sidene til Grete Roede for middagsinspirasjon til neste uke. 
Ser ikke dette godt ut?

Avocadosalat med strimlet svinekjøtt 

Fullkornwraps med svinekjøttdeig

Potetsalat med spekeskinke

Falafel i pita




Alle bilder fra Greteroede.no



17. apr. 2013

Dag 7

Hva er din favorittbok?

Åhh, hvordan velge??? Jeg elsker bøker, og har alltid lest siden jeg lærte det!

Noen bøker har jeg lest flere ganger, så de må nok være mine favoritter.
Men det er også noen jeg bare har lest en gang, men som jeg bærer med meg lenge etterpå, og som jeg tenker på og drømmer om etterpå. Noen historier er så gode at man bærer de med seg resten av livet.

Jeg synes forøvrig det er litt feil å bare ha favorittbøker, når jeg egentlig fokuserer mer på favorittforfattere. Hvis det er en forfatter jeg synes er fantastisk, pleier jeg å lese alt han/hun har skrevet, og som regel er det meste like bra og alle bøkene blir favoritter.

Dette er hvertfall noen av mine favoritter:

Lord Of the Rings. 
Denne boka er en av mine absolutte favoritter. Og ja, den er faktisk ment som én bok fra Tolkiens side. 
Jeg har lest den flere ganger, og kommer garantert til å lese den igjen. Jeg oppdager nye ting hver gang jeg leser den, og forelsker meg i den på nytt og på nytt.

I et speil, i en gåte.
Dette må være boka jeg har lest flest ganger. Jeg elsket den dypt og inderlig da jeg var liten, så jeg leste den igjen og igjen og igjen. Jostein Gaarder skriver vakkert og poetisk om livet og døden for unge lesere.

Horns.
Jeg vil slå et slag for denne boka. Den er skrevet av Joe Hill, sønnen til Stephen King. Og dette er en sånn bok som ble hos meg lenge etter at jeg hadde lest den.
Når man begynner å lese den er den spennende, men historien forandrer seg flere ganger underveis. Elsker den, og skal snart lese den igjen. 

Neverwhere.
Digget denne av Neil Gaiman. Utrolig kul historie om en hel verden under gatene i London.
Et av mine favorittsitater kommer herfra: "You can´t make an omelet, without killing a few people." Hehe.

Oscar and the pink lady.
Den fineste og tristeste boka i hele verden. Om lille Oscar som ligger på sykehuset og venter på døden. Så han lever et helt liv på 7 dager... Så trist, men så fin. Elsk.

Wuthering heights.
En klassisk, tidløs, tragisk kjærlighetshistorie. Leser denne for tredje gang nå. Den er så fantasisk! 

Jeg kan nok fortsette å liste opp bøker til jeg blir blå. Det er så utrolig mange bra!


Ellers er mine favorittforfattere André Bjerke og Neil Gaiman.
Jeg har lest det aller meste de har skrevet og jeg elsker det!

Bjerke har skrevet noen utrolig bra krimbøker og noveller, i tillegg til de fineste diktene i hele verden!
Her er ett av mine favorittdikt:


Mesteren

Tider er gått over jorden 
Slekter er sunket i kne 
Men enda steiler i mørket 
korsets gustne tre 

Hvem skjønte hva mesteren mente? 
Hvem er det som enda forstår 
Ropet over en avgrunn 
På nitten hundre år? 

Gikk hans ensomme stemme 
Menneskets øre forbi? 
Kunne han tale til oss, 
ville han kanskje si: 

"Det går to veier på jorden, gledens og smertens vei. 
Dere skal velge den første 
Den andre valgte jeg. 

Mange har gått den før meg. 
Mange har segnet i stønn. 
Jeg ville være den SISTE lidende menneskesønn. 

Skapningens tidløse jammer 
Skulle forløses i MEG. 
Jeg ville rope til verden: 
Gå ikke denne vei! 

Følg ikke lidelsens linje gjennom din levende dag -. 
Lær av min tornekrone! 
Lær av mitt nederlag! 

Enhver som går i mitt fotspor skal pinselens torner stikke. 
Sandelig sier jeg eder: 
Mennesker, følg meg ikke! 

Slik som jeg levde livet, 
skal det ikke leves. 
Det er mitt eneste budskap, 
Og alle har hørt det forgjeves!"

15. apr. 2013

Buuuuu

Jeg er syk!!
Jeg ble slått rett ut med vond hals og vond kropp. I tillegg er bikkja sutrete og går rundt og piper hele tida. Ikke noe er bedre enn det?
Så i stedet for å trene, øve kor og være megaeffektiv, sitter jeg og strikker, ser på tvserier og synes synd på meg selv.

Jeg fikk sett ferdig Downton Abbey sesong 1 i dag. Digger serien! Jeg er som kjent svak for overklasseserier, og ikke minst kostymedramaer. Love it!
Gleder meg til å bestille de neste sesongene..

Er godt i gang med barnejakka da. Elsker fargen på garnet, deilig tynn lammeull som er veldig varm. Perfekt for små, aktive kropper. :)





12. apr. 2013

Protein Micro Brownie

Nammis! Sunn fredagssnack, når du har lyst på noe godt som ikke er altfor usunt.
Og ikke minst går det utrolig fort å lage!

Innhold til to porsjoner:

1 egg
2 skjeer proteinpulver med sjokoladesmak
1 espressoshot
En skvett melk. ( totalt ca 1dl væske)
2 ts maizenna
2 ts kakaopulver
1 ss sukrin, eller annen søtning
0,5 ts bakepulver

Rør sammen, og hell i skåler.
Sett i micro i ca 40-50 sekunder.

Spises og nytes! Kan modereres etter eget ønske :)



11. apr. 2013

Voksejakke fra Nøstebarn

I kveld skal jeg begynne på et nytt prosjekt, nemlig voksejakken fra Nøstebarn!
Det er en utrolig fin jakke som strekker seg, slik at barnet kan bruke den lenge.
En viss liten sjarmør som har bursdag om to uker skal få denne.

Gleder meg til å begynne!

Kilde: nostebarn.no

Oppskrift kan kjøpes HER, eller så er den å finne i Nøstebarnboka.

Jeg må anbefale boka. Den er utrolig fin, med masse fine oppskrifter til både voksne og barn.



9. apr. 2013

Trening

Uke 2 av mitt nye og bedre liv. Klarer man å holde treningen ved like gjennom den første måneden, skal det visstnok bli enklere å holde det ved like.
Så det er bare å bite tenna sammen, og stå på. Nå skal sommerkroppen piskes frem!

Slik ser denne ukens ambisiøse treningsplan ut.

Mandag: Jogge       CHECK
Tirsdag: Pilates/styrkeøvelser    CHECK
Onsdag: Body Pump CHECK
Torsdag: FRI
Fredag: Ellipse
Lørdag: FRI
Søndag: Jogge

Vi får se om jeg klarer å gjennomføre. Gjør jeg det blir jeg seriøst skikkelig stolt!
Jeg gjennomførte fire økter forrige uke, med tre som mål. Det er bra!
Det gjør noe med motivasjonen når sola skinner og asfalten titter frem. Da vil jeg ut!

Jeg har alltid tre økter som mål, alt over det er bonus.
De ukene hvor jeg har lyst, tid og energi prøver jeg å få til litt ekstra trening, da trenger jeg ikke ha dårlig samvittighet de ukene det blir mindre. Tre økter, eller to er bedre enn ingenting! Man må også ta hensyn til stramme timeplaner. Det er ikke til å komme unna at noen ganger er livet hektisk.
Som min søster sier, det er treningen det blir noe av som betyr noe. Og det er veldig sant. 

Det er også viktig å trene variert, så ikke man går lei. 
Jeg kjenner også at for mye jogging, er ikke bra for beina mine. Så får prøve å spe det ut med litt andre ting.
Det frister å løpe i dag, men kjenner at jeg skal la det være.
Får hive en pilates dvd i macen og strekke litt på kroppen i stedet. Det skal også bli godt.

Ha en nydelig dag!






8. apr. 2013

Hvordan klarer de det???

Skal man klare seg der ute i bloggverdenen, er man avhengig av å ta bilder.
For meg som i hovedsak ikke egentlig selger meg selv, men ting jeg lager og observerer er dette lett. Jeg kan jo bare ta bilde av tingen som er i fokus.

Men alle disse andre der ute, som lever av å selge seg selv hver dag. Hvordan klarer de å ta bilder av seg selv???
Jeg prøvde det i går, men resultatet ble heller dårlig.
Har alle sammen egen fotograf på slep, eller har de alltid med seg kamerastativ når de er ute?
Helt ærlig synes jeg at bare det å be Stian knipse bilde av meg med beskjeden "få med liglossen!" var pinlig nok. Jeg hadde ikke orket å be han holde full antrekksfotoshoot med meg hver dag. Huff.
Og ikke minst, stille meg opp hver eneste dag på verandaen, eller i gata utafor blokka, med stativ, kamera, antrekk, veske og posere i vei. Hallo, kleint!!
Jeg tror naboene hadde dødd av latter. Så selvbevisst er jeg at det hadde jeg bare ikke orket.

Jeg prøvde, som nevnt, å ta bildene selv. Men herreland da, det var vanskelig!
Det var ikke bare bare å prøve å se normal ut, og samtidig prøve å få fjeset i fokus, holde kameraet rett og trykke på avløseren.

Resulatet ser dere under, det var ikke så greit det der...









Så til dere der ute som får det til selv, eller er så tøffe at dere ber noen knipse dere hver dag uten å bli flaue, eller poserer i det offentlige og tør å vise dere ute etterpå.... Kudos til dere! Send gjerne tips på hvordan ta bilde av seg selv....

7. apr. 2013

Rosablogg: Blair Waldorf Lips

Jeg innrømmer det. Ikke med glede, men det er heller ikke hemmelig. Jeg elsker tv-serier om overklasseungdom. Jeg har alle sesongene med The OC på dvd. Jeg har lest bøkene kalt "Luxe", og et utall bøker fra hofflivet i England og Frankrike.
Og jeg elsker Gossip Girl. Vilt og hemningsløst. Det er noe med det å leve seg inn i en verden som er veldig fjern fra min egen, og la seg oppsluke totalt.

I tillegg er det jo en gyllen mulighet til å la seg inspirere. Som jeg har gjort nå.

I sesong 5 er det duket for bryllup mellom Blair og Louis.
Blair er selvfølgelig nydelig i brudekjole og slør, men sminken hennes er også fantastisk.

Bilde: projectvanity.com

Jeg måtte bare vite hvilken lip gloss hun har på seg. Den er så fin!
Det viste seg å være en gloss fra Revlon, men Revlon har desverre ekspandert til det kinesiske markedet, og tester derfor på dyr. Da er det uaktuelt å kjøpe denne!

Så da startet jakten på å finne en liknende gloss.
Og jeg tror faktisk jeg har funnet den. 
Jeg liker å tro at Blair og jeg har litt like fargetoner, så jeg håpet at jeg også kunne kle denne fargen. Knæsj rosa er liksom ikke det første folk forbinder med meg, men det var verdt et forsøk.. 

Jeg fant ut at NYX hadde en lip gloss, med en tilsvarende farge,
 NYX Mega Shine Lipgloss i fargen Dolly Pink 

Og slik ble resultatet. Jeg prøvde å ta bilder selv, men måtte til slutt få Stian til å knipse. Hehe.
Vi er snart litt som en viss annen frue og ektemann. Høhø...





Jeg har dessverre ikke Leighton Meesters naturlige fyldige lepper, men jeg tror fargen kan bli fin til sommeren. Hva tror du?
Den kan nok bli litt mer rosa med en leppestift under, men fant ikke min for øyeblikket..





4. apr. 2013

Dag 6, Evig kjærlighet

Hvilken artist/gruppe har betydd mest for deg?


Jeg tror jeg har nevnt dette før, men det bandet jeg alltid kommer tilbake til er Genesis.
Jeg husker fra da jeg var liten at jeg lå på rommet mitt, og hørte pappa spille Genesis i stua.
Tonene fra min favorittlåt "Firth of fifth" strømmet gjennom veggene, og inn på rommet mitt til jeg sovnet.

Etter hvert som jeg har kjøpt albumene selv, har jeg fått flere favorittlåter. Det forandrer seg gjerne etter tid og omgivelser. Men fascinasjonen er like sterk. De har utrolige tekster, med lange fortellinger som gjerne strekker seg over hele albumet. Hver cd er som en eventyrbok, og hver tekst har mening. Det er ikke bare "Ooooooh baby baby, love me love youuuuuu...."
Lydbildet er også noe for seg selv. Dette er geniale musikere som lager fantastisk musikk, og som er mestere på sine instrumenter.

Jeg skal ikke fortsette i evigheten. Men hvis du ikke har hørt på Genesis før, vil jeg sterkt anbefale å sjekke de ut. Men! Pass på å plukke et album fra 70-tallet. Jeg digger Phil Collins, men lydbildet til Genesis forandret seg drastisk da han tok over som vokalist. Da gikk de mer over til pop. Fremdeles bra, men ikke det samme.

Blant mine favoritter er:

Firth of Fifth, fra Selling England by the Pound.
The Cinema Show, fra Selling England...
Afterglow, fra Wind and Wuthering.
For Absent friends, fra Nursery Cryme.
The Cage, fra The Lamb Lies Down on Broadway.
Horizons, fra Foxtrot.


....og mange fler. Men dette var noen. Sjekk de ut!

Genesis på Wikipedia(norsk) HER
Genesis' hjemmeside HER


Bilde fra tvtropes.com

Grepa gjeng det der? 



3. apr. 2013

Bokanmeldelse: Wolf Hall av Hilary Mantel

Jeg har i mange år nå, vært fascinert av Henrik VIII, og livet blant hoffet hans.
Han er nok mest kjent for å ha seks koner, blant de er vel Anne Boleyn den mest kjente.
Men det var kjære Henrik som startet prosessen med å løsrive England fra Roma og paven, og etablere Church of England, som er religionen i England den dag i dag. Det var hans datter Elizabeth I, som fullførte prosessen. Men nok om det.


Henrik den 8. Populært kalt Harry. Skjønn det den som kan..


Historikeren Hilary Mantel har skrevet(skriver) en trilogi om Henriks "go to man" Thomas Cromwell, og hvordan han gikk fra å være en fattig sønn av en smed, til å nærmest styre England under Henrik.

Boka er detaljrik, og godt skrevet. Jeg blir litt forvirra av dialogen innimellom, det kan være litt vanskelig å vite hvem som sier hva, men det er ikke umulig når man kommer litt inn i skrivestilen.
På den tiden het nesten annenhver engelskmann Thomas, derav forvirringen. ;o)

Boka er meget detaljrik, og følger Cromwell tett opp gjennom årene. Det gjør at boka går sakte fremover i tid, og hastighet, men man får med seg  mye på veien.
Det tar tid å lese den, og det er mye å fordøye. Jeg mistet motet litt underveis, men samtidig blir man sugd inn og vil vite mer. Så jeg er glad jeg leste den, og ser frem til å begynne på neste bok, som i hovedsak handler om de siste årene til Anne Boleyn. Gjennom Cromwells øyne såklart.

Boka er utrolig lærerik. Den tar for seg viktige personer ved hoffet, maktspill, intriger, skandaler, og forteller på en god måte om hvordan livet var i England på 1500-tallet..

Er du glad i biografier og historie, kan jeg absolutt anbefale denne. Men den er ikke spesielt lettlest, så sett av litt tid og interesse.. På Amazon blir den omtalt som en "slukebok", det kan jeg ikke egentlig si meg enig i. Men bra, det er den!


Bilde: Amazon.com


Sjekk forøvrig ut tv-serien "The Tudors". Jeg har sett sesong 1, og den er skikkelig ålreit. Man får jo sikle på han godbiten her, what's not to like?

Bilde: Side2.no
Johnathan Rhys Meyers, som Henrik VIII. Yum!