Søk i denne bloggen

30. mai 2013

Day Challenge: Dag 9. Pet Peeves

Pet Peeves: irritasjonsmomenter ved andre.
Definiasjon fra Wikipedia: pet peeve is a minor annoyance that an individual identifies as particularly annoying to them, to a greater degree than others may find it

Altså, noe som irriterer meg, som kanskje ikke andre ville irritert seg over.
Igjen irritasjonsmomenter. Er det egentlig noe som ikke irriterer meg? Noen ganger er bare det faktum at noen er i samme rom som meg og puster nok til å være irriterende.
Jeg vet, jeg er utrolig lystig og sjarmerende. Lett å ha med å gjøre i grunn. Her vil jeg påpeke at Stian giftet seg med meg av egen fri vilje, så han får leve med den sure kona si. Kanskje jeg var blidere for 4/9 år siden?

Tilbake til temaet.
Det irriterer meg grenseløst når snusere spytter snus i glass/kopper som jeg må vaske.
Å miste ting på gulvet.
Tomflasker.
Folk som ikke svarer på Face/meldinger/tlf etc... Jeg blir sprø.
Folk som ikke følger opp det de lover.
Plystring.
Skurr på radioen.
Naboer
Klikke/pipe/smattelyder
Paraplyer
Ringelyder(har alltid tlf på lydløs)
Doruller som henger "feil vei"
Å være klissete på hendene

etc etc

Jeg er ofte irritert. Nuff said.


29. mai 2013

Evig kjærlighet

I går sovnet min kjære farmor inn. Jeg har aldri mistet noen nære før, og selv om jeg var forberedt så var det som et hardt slag fjeset allikevel.
Men nå håper jeg at hun er på et bedre sted, uten smerter.

Min kjære farmor og farfar har alltid vært sammen. De giftet seg tidlig, og har vært sammen hele livet. De har vel vært gift i over 65 år. Det må vel kalles ekte kjærlighet?
Og de har alltid holdt sammen ved hverandres side gjennom tykt og tynt.

Håper jeg får oppleve slik kjærlighet.

Amor vincit omnia.
Hvil i fred farmor.






26. mai 2013

Wienerbrød, trening etc...

Har ikke blogget på en evighet. Ikke har jeg bakt noe på lenge, strikkingen går det trått med og fritiden bruker jeg som regel på trening eller drikke meg full med gode venner. Hehe.
Neida.... Joda...

Til 17 mai bakte jeg wienerbrød da. Det var veldig enkelt, og ser vanskelig ut. Akkurat sånn jeg liker å bake.
Jeg kjøpte to pakker med frossen butterdeig, disse deles i to, og kjevles litt ut til firkanter.

Ha på en spiseskje ferdig vaniljekrem, brett hjørnene inn over kremen og stekes ca 10-12 minutter på 225 grader. Avkjøles, og ha på melis. Tadaaaa! Smaker godt og alle blir imponert.


Treningen går det fremover med. Det er morsomt å se at jeg orker mer, tar i mer og kan legge på litt mer vekt hver uke. Kan såvidt begynne og se litt resultater også. Så nå har jeg skikkelig blod på tann.... Derfor er det stort sett det jeg fokuserer på for tida.

Jeg skal lage ferdig de prosjektene jeg har begynt på, men tviler på at det blir så veldig mye strikking fremover, hvertfall de dagene det er sol.

Hele helgen har jeg sittet på verandaen og svidd flesket. Deilig!
Håper på mange sånne dager i sommer.

Når det straks mer hvitvin og litt is,
God søndag!









16. mai 2013

Perfeksjon

Hva er det med oss mennesker, som gjør at vi hele tiden må sammenligne oss med de vi ser rundt oss?
Vi går gjennom livet og tenker "se på hun der, hun er mye penere enn meg" "skulle ønske jeg hadde det så fint hjemme" etc..
Kan vi ikke være fornøyd med oss selv slik vi er?
Det er alltid artikler på nett om hvordan vi skal bli tynnere, vakrere, flinkere, smartere.... Er det rart man blir usikker??

Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg er ikke noe bedre selv. Jeg ønsker å fremstå på best mulig måte utad, og når vi får uanmeldte gjester hjemme får jeg nervøst sammenbrudd. Tenk om noen oppdager at det ikke alltid ser helt strøkent ut!! (selv etter jeg har ryddet og vasket hjemme, synes jeg alltid det ser rotete ut, argh)

Hvis jeg går på butikken i joggebukse uten å ha sminket meg, og jeg møter noen jeg kjenner, irriterer jeg meg alltid over at de så meg sånn offentlig. Det er helt idiotisk, men sant.
Men samtidig bryr jeg meg ikke om hvordan andre har det, eller hvordan de ser ut. Hvorfor kan man ikke gi seg selv den samme behandlingen? Jeg vet jo at ingen er perfekt, allikevel streber jeg etter perfeksjon.

I tillegg er jeg en kontrollfrik. Mister jeg kontroll over situasjonen blir jeg veldig utrygg og usikker, noe som er ekstremt ubehagelig. Dette gjelder både i forhold til tid, avtaler, og ting som ikke går som planlagt.
Noe kanskje mange ikke vet, er at jeg prøver ofte å tenke gjennom hva jeg sier, før jeg sier det. Hvis jeg sier noe feil/snubler i ordene, og det blir oppdaget av de rundt meg som ler og kommer med vennlig mobbing, blir jeg kjempeflau og utilpass. Jeg synes det er ekstremt ubehagelig, men prøver å le det bort. Derfor planlegger jeg det jeg skal si inne i hodet. Nevrotisk? -kun en smule...
I tillegg er jeg ekstremt selvkritisk.. Hvis jeg føler jeg har tabbet meg ut på noe, kan jeg gå og tenke på det i mange mange dager etterpå og irritere meg over det. Det er littebittegranne slitsomt, men sånn er visst hjernen min bygget..

Jeg skulle ønske at fornuften og selvbildet kunne forenes inne i hodet og bli enige om at man er god nok som man er. Så lenge man gjør så godt man kan, så er det faktisk bra nok. Man trenger ikke alltid være best.
Men det er lettere sagt enn tenkt/gjort. Det er irriterende, fordi innerst inne vet jeg at jeg er heldig, Jeg har et sted å bo, en mann, jobb, familie, gode venner, alt jeg trenger, og jeg har god helse. Allikevel er jeg ikke fornøyd.. Jeg vil bare være litt tynnere, litt flinkere, synge litt bedre... Hvor kommer denne usikkerheten fra?

Det er trist om de som vokser opp i dag skal ha et konstant press på seg til å være perfekte hele tiden, det er jo faktisk ikke fysisk mulig. Og hvordan kommer fremtidige generasjoner til å se ut, hvis idealet er syltynn kropp med store pupper, hvite tenner og duckface?

Hva er dine tanker rundt dette temaet?






10. mai 2013

DIY: Hundeseng

Hundene våre er noen bortskjemte små beist, som har hundesenger overalt i leiligheten. De ligger i sofaen som regel, men pytt sann.
Om natta ligger de inne på soverommet med oss, hvor de har intet mindre enn tre senger stående.
Jeg hadde to vinterjakker som vi ikke bruker lenger, men som jeg ikke hadde lyst til å kaste. De er jo varme og gode, selv om de ikke er så gode å ha på lenger.
Jeg synes at gjenbruk er noe alle burde bli flinkere på, og ikke minst når det gjelder produkter fra levende vesener. Jeg vil her presisere at den ene jakka var da en dunjakke, fra Marmot- som kun bruker dun fra døde gjess.

I stedet for at voffene skulle ligge rett på jakkene i en krøll, ville jeg lage en fin seng av de.
Jeg sydde sammen noe bomullsstoff jeg hadde liggende, til et slags trekk eller putevar.
Jeg stappet jakkene nedi, alt av avlagte klær kan egentlig brukes her. :)
Og tadaaa! Hundeseng, fiks ferdig til en billig penge.







4. mai 2013

Skål!

Gleder meg til fest med alle mine kjære ekskollegaer fra Ark i dag...
Skål partypeople! :D
Jeg har forresten sagt opp jobben min, uten å ha noe nytt i sikte. Så hvis noen vil gi
Meg en ny jobb, bare skrik ut. Hehe....

2. mai 2013

30 days blog challenge- Dag 8

Tre ting jeg vil si til forskjellige mennesker.
Vel, denne er litt vanskelig. Hadde det vært noe som var enkelt å si, hadde jeg vel allerede sagt det?
De tingene sitter nok litt langt inne enda, og jeg tror ikke de skal postes her.


Eller er det ment som tre råd til generelle folk? Det er jo lett.

Generelle råd:
1. Slutt å slafse i offentlige rom
2. Det ordner seg alltid på et vis. Ikke alltid slik man vil, men livet finner alltid en slags løsning. Går det ikke, da er du død.
3. Tights er ikke bukse.

Dyp livsvisdom fra meg i dag. Følg de tre rådene, og du vil komme langt i livet.