Søk i denne bloggen

17. apr. 2016

Avocado + baby = bedre søvn

Jeg leste et lite tips om at hvis man gir babyen avocado før leggetid, ville barnet sove bedre. Det er for godt til å være sant tenkte jeg, men var villig til å gi det et forsøk.
Nå er min lille gutt ganske flink til å sove han, men det hender at han våkner i 22-tiden, og kan til tider bruke litt tid på å finne søvnen igjen. Tanken på at han kan være sulten har jo slått meg, men helsesøster har samtidig sagt at det skal ikke være nødvendig for barnet å spise lenger om natta, og han vil heller ikke ha melk lenger. Så da tenkte jeg at vi gir superfrukten avocado en sjanse.

Nå har vi testet det tre kvelder på rad, han får middag til vanlig tid, og så avocadomos rett før leggetid.
Og tror du ikke han har sovet både bedre og lenger da??!?!?!
Visstnok er det noe med saktebrennende fett, som gir en lengre metthetsfølelse eller noe. Samma det, det hjelper!

Så hvis du har et lite knøtt som sover urolig, prøv å gi avocado!


Fugleungens super-avocadomos:

1/2 avocado
litt vann
1 skje grøtpulver
1 skje mme
litt banan/yoghurt for konsistens og smak

serveres med en gang, lykke til!




11. apr. 2016

Nye tatoveringer

For ca to uker siden var jeg en tur hos sjefen sjøl, Jimmy Johnsen på Hellspawn custom tattoo, og fikk ordnet meg to nye tatoveringer.
Jeg har ønsket meg noe nytt ganske lenge, både generelt og i forbindelse med at jeg ble mamma, og nå fikk jeg endelig ut fingeren. Jimmy har vanligvis lang venteliste, men når han plutselig fikk noe ledig måtte det være et tegn på at det var min tur.

Kunst in action


Jeg personlig elsker tatoveringer! Men jeg er ikke spesielt fan av å tatovere navn, dato eller portretter(av mennesker som fortsatt er i live).
Så etter mye søking og googling fant jeg noe som jeg følte passet for meg. Jimmy lagde et design vi begge var fornøyd med, og etter ca tre timer i stolen gikk jeg litt blakkere, men mye lykkeligere ut igjen.
Bæreren av en vegvisir vil ikke miste retningen

Kompasset er en vegvisir, en islandsk beskyttelsesrune, og B-en er rett og slett en rune-B.
De har spesifikke betydninger som man kan slå opp, men også personlig betydning for meg.

B- Bjarkan/Berkano som betyr det å bli mor, og er bokstaven til mitt aller kjæreste.


Det viktigste å tenke på når man skal feste noe så permanent på egen kropp, burde ikke vøre økonmi eller hva andre synes og tenker. Dette er noe du skal bære resten av livet, og man bør tenke seg om både en og to og ti ganger om motivet er noe du kan stå inn for om ikke bare to, men tjue år også. Er virkelig en tribal, katten din, eller en tilfeldig delfin tatt i fylla i syden virkelig det du vil ha på kroppen resten av livet?? Hvis ja, kjør på! Hvis nei, tilbake i tenkeboksen.

Bildene er tatt mens de er helt ferske, jeg kan ta noen nye for å vise hvordan de ser ut nå etter å ha grodd litt.

Leve av å blogge?

Det er klart det virker fristende å leve av å blogge, når man ser på programmer som "bloggerne".
Og bloggerne selv kan jo ofte vise kun den glansede delen av jobben sin. Men hva med bakdelen? Jeg tør nesten ikke tenke på all den hetsen de mottar på daglig basis, alle de som sitter bak skjermene sine og føler de har rett til å kommentere og kritisere et annet menneske, bare fordi de deler litt av livene sine.
Det kan nok virke glamorøst å shoppe, gå på kafe, og fancy middager, og bli invitert på kjendis-happenings her og der. Men når prisen er å måtte selge privatlivet sitt, å "måtte" blottlegge seg selv til de grader for å få nok lesertall på daglig basis, nei da tror jeg at jeg trives best som anonym....

Jeg tenker med grøss og gru på barna til diverse mammabloggere der ute, som har kjøpt seg kjendisstatus på bekostning av barna sine. Tenk når disse barna vokser opp, og googler seg selv(hvem gjør vel ikke det?) eller bare går inn på bloggen til mor, og ser sin egen blottlagte barndom liggende ute på nett for alle å se. Og ikke minst om de går inn i kommentarfeltet og leser hetsen rettet mot sin egen mor... Det unner jeg ihvertfall ikke mitt barn.

Jeg stusset litt da jeg så på tv her... En blogger ytret at "jeg MÅ rekke å blogge fire ganger om dagen". FIRE???? Jeg er fornøyd om jeg rekker å legge ut noe en gang i uka. Men det er vel der forskjellen på oss ligger. Jeg har rett og slett ikke tid til å lage fire innlegg pr dag, og ikke minst opplever jeg ikke nok spennende ting til å ha noe å skrive om fire ganger i løpet av en dag! Haha...

Men det er klart, hvis det plutselig detter inn drøssevis med lesere som ønsker seg daglige oppdateringer fra livet til en travel student/småbarnsmamma/arbeidsmaur/kone/hobbyentusiast, så er det klart jeg skal legge litt mer innsats i å oppdatere daglig om bleieskift, mangel på søvn, irriterende mannfolk, og andre spennende dagligdagse observasjoner.

Fremtidig superblogger??



1. apr. 2016

Theogenser til fugleungen




Jeg fikk "Den store guttestrikkeboka" til bursdagen min. Og jeg må bare si, jeg har lyst til å strikke hele boka fra perm til perm!!! 
Men jeg må starte et sted, og siden lillemann trenger en ullgenser utover våren, så da tenkte jeg å starte med Theogenseren. 

Jeg kjøpte en litt frisk farge som jeg tror blir fin. Jeg synes det er litt manko på fine farger til de små i de vanlige kjedebutikkene, men da får man sprite opp med farger selv. 

Det går ikke så fort med håndarbeid her i huset for tida, men jeg skal prøve å ikke være så treig denne gangen. Hehe...