Søk i denne bloggen

10. mars 2016

Hva er lykke?

Lykke er ikke en konstant følelse, men små streif man opplever innimellom.
Så da er det viktig å nyte øyeblikkene, enten de oppleves som lykke eller noe annet. Tilfredshet, glede, ro etc... Nyt øyeblikket, ta det til deg, og sett pris på de små tingene.

Livet består ikke av de "store" tingene, men en endeløs rekke av alle de små.

Klarer du å finne tre ting hver dag, som har gitt deg en følelse av glede eller lykke?

I dag har jeg satt pris på: Deilig lunsjdate med en fin venninne. Latteren til lillegutt når jeg blåser han på magen. At herr Fugl lagde tacomiddag til en ny episode av Bloggerne. (Og sist men ikke minst, Stratos på tilbud på Kiwi)  

List gjerne opp din gleder i kommentarfeltet. :)

Litt voffekos på morgenen...

9. mars 2016

Sunne, babyvennlige bananvafler

Babyer skal ikke ha i seg noe særlig med melkeprodukter eller sukker når de under ett år, men innimellom vil man jo gi de noe godt å kose seg med. Da kan det være en god idé å lage bananvafler. Det er godt, sunt, enkelt og babyvennlig. (For mammaer også)
Det er gøy og fint for babyen å holde selv også, da får han/hun øvd seg på å spise, samtidig som det er mat som løser seg lett opp i munnen, og er lett å svelge. Bare positive ting!

Du trenger:

ca 1.5-2 dl Havregryn
1 moden banan
Litt vann
1 egg

Smør til steking
Blender


Jeg lager røra på slump, og tilpasser med vann og havregryn til det ser bra ut.
Ha ingrediensene i blender, jeg blender havregrynene litt for seg selv først, så de blir finmalte.
Ha i resten av ingrediensene, til det blir en tjukk og fin røre.
Litt smør i vaffeljernet, og stek opp. Denne røra gir ca. 4 vaffelplater. 

Vil du ha noe oppå kan du ha på litt smoothie fra de posene man får kjøpt fra butikken. Det er stor stas hos oss! :)


7. mars 2016

DIY: babyleke

Når man er hjemme med et lite barn, er det viktig å holde de stimulert og gi de nye ting å utforske.
Babyleker er dyrt, og de kan gå fort lei.
Så i dag, når været er kjipt og det ikke frister å gå ut, lagde jeg en leke til sønnen min på 5 minutter.

Litt hyssing, noen perler/pynt, en klype, en dorull og en bjelle  var alt som skulle til, og nå ligger han på gulvet og koser seg med å utforske den nye leken sin.  😊

NB!  Husk at barn skal alltid være under oppsyn. Det er fort gjort å sette noe i halsen.

2. mars 2016

The bitch is back!

Etter en laaaaang bloggpause, har jeg nå bestemt meg for å hoppe i det, og prøve meg ute i bloggverden igjen. Denne gangen regner jeg med stor suksess, og voldsom berømmelse.


Siden sist har jeg fått et barn(!!!) og blitt litt flinkere med pinnene enn jeg var.
Jeg er stadig i gang med et nytt og bedre liv, jeg er snart halvveis gjennom utdanningen min og er like  lite imponert over flesteparten av de jeg må dele denne verden med. Men ka skal man gjera....

Jeg tenker å pusse opp utseendet på bloggen, men en ting av gangen.

Det som er litt artig... Jeg sitter her og tenker på om jeg skal starte bloggen igjen eller ei, og hva dukker opp i mailboksen? Jo, et forslag om gratis garn og et samarbeid med Woolspire. Snakk om skjebnen... Men mer om det seinere.

Det jeg har strikket i det siste ligger ute på facebooksiden min, blant annet har jeg også sydd noen babyreder.

Ser du noe du føler du bare MÅ ha, så lager jeg ing på bestilling. Planen er å prøve å legge ut ting for salg etter hvert også, men døgnet må utvides litt først.


Snakkes!
På pinnene nå, herrevott. 

31. mai 2014

Oppskrift: pulled pork med coleslaw

Her hjemme har vi et kjøttabonnement fra Duggurd( www.duggurd.no ) Da får vi levert masse fint, økologisk kjøtt på døra en gang i mnd. Jeg fant en bogstek av svin i fryseren, som jeg tenkte måtte være perfekt til å teste ut det siste, store innen matfronten. Nemlig pulled pork. 
Man langtidssteker marinert svinekjøtt, helt til det blir så mørt at man kan rive det i filler med to gafler. Derav navnet. :)

Det er latterlig enkelt, og fantastisk godt! Det fine er at man kan bruke det billigste svinekjøttet, slik at dette er en billig og god middag. 

Du trenger:

Svinekjøtt (jeg brukte 1 kg, men marinaden kan nok fint brukes til mer kjøtt)
1 boks hermetiske tomater
Ca 2-3 ts tomatpure
3 fedd hvitløk
Ca 3 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
Salt
Pepper
2 ts dijonsennep
1-2 ts spisskummen(cumin)
HP-saus
2 ts sukrin
Litt vann

Legg kjøttet i en ildfast gryte eller form. Jeg brukte jerngrryta vi fikk til bryllupet. (Takk tante Toril!)
Miks alt med stavmikser, hell over kjøttet i gryta.
La det stå i ovnen på 125 grader i minimum 6 timer. Det kan godt stå lenger.

Når kjøttet er mørt nok, river du det i filler med to gafler. 

Coleslaw:

1 kål
3 gulrøtter
1 grønt eple
1 sitron
1 creme fraiche
Majones

Rasp opp 1/4 - 1/2 kålhode, gulrøtter og eplet i en bolle.
Skvis saften av 1/2 sitron over. Bland ca 1/2 tube majones oppi creme frecheboksen, rør og hell over grønnsakene. Rør alt sammen, smak til og server.

Stek pitabrød, eller server med hamburgerbrød.

Vel bekomme!


25. mai 2014

DIY gjenbruk av øredobber

Denne helgen er det ett år siden farmor døde. Ett år har bare rast av gårde, hvor ble tiden av?
Jeg fikk noen øredobber etter henne, men de var med klips bakpå og det er jeg ikke så glad i.

Så jeg brukte en tang og fjernet klipsen, jeg hadde heldigvis noen øredobb-bakdeler fra Panduro liggende, så da var det bare frem med limpistol og vips! Nye øredobber :)

Jeg synes de er søte, og det er hyggelig å ha et minne på seg.

Foto       Foto

I morgen skal jeg møte mitt o store idol, Neil Gaiman!!! Jeg elsker bøkene hans over alt på denne jord, så får håpe jeg klarer å tøyle fjortistendensene og ikke kaste meg hemningsløst over den stakkars fyren. Haha.... Har du ikke lest noe av han ennå, er det sannelig på tide! Geniale bøker med fengende historier. Det er gjerne noe overnaturlig som skjer med vanlige mennesker i vår verden, så jeg håper alltid at det han skriver har et snev av sannhet i seg. Det er jo lov å håpe!

Ellers håper jeg alle får en fantastisk søndag!

Her er et bilde av farmor og meg fra bryllupet. Borte, men ikke glemt. <3




Foto

19. mai 2014

Polarbrød med bakemaskin

Ingredienser: 
150 g havregryn
500 g rugmel, eller annet grovt mel
300 g hvetemel
1/2 pose tørrgjær 
1 tsk sukker
1 tsk salt
7-8 dl vann
1 dl rapsolje

Først må havregrynet males i en blender e.l til det er ganske fint.
Deretter hiver du alle ingrediensene i maskina, og setter i gang på deigfunksjon. Da blir det både eltet og hevet mens du ser på tv. Genialt. ;)
Deigen blir ganske klissete når den er ferdig, så ta den ut når den er klar og kna den til en jevn og fin deig med hvetemel etter behov.

Deigen deles så i ca 24 like store emner, som du ruller til boller.
Disse kjevles ut til runde polarbrød, ca 1/2 cm tykke.
Prikk de med en gaffel, kniv, spisepinne etc. 
Har du tid, kan de etterheve litt. Jeg gjorde ikke det. Utålmodig....

Stekes på 225 grader i 10-11 minutter, til de er gylne. Obs obs, ALDRI varmluft på gjærdeig, alltid over- og undervarme... 

Avkjøles på rist, under et håndkle. Da holder de seg myke.

Kjempegodt, enkelt og ganske sunt. Kos deg!