Søk i denne bloggen

1. des. 2011

Adoptere en venn?

Jeg har lenge hatt lyst på en hund til. Vi kjøpte Tass som valp gjennom Finn.no, og har aldri angret på det. Men det er så utrolig mange andre hunder der ute som trenger et godt hjem, som har blitt forlatt av eierne sine. Derfor har jeg bestemt at min neste hund skal adopteres. Enten gjennom FODgården, eller en av de andre foreningene som forbarmer seg over forlatte dyr.
Det er for eksempel noen veterinærstudenter som redder og adopterer bort gatehunder, som kaller seg Budadogs. De gjør en kjempeinnsats, og det står det stor respekt av!

Det er en artikkel i VG i dag, om tilstandene for gatehunder i Romania. Der prøver de å gjøre noe med løshundproblemet, som jo er en god tanke. Men i stedet for å sterilisere, og gjøre noe med folks holdninger, blir disse hundene samlet i store bur/gårder hvor de ikke får mat eller vann, de blir mishandlet, og så drept på en grusom måte. Hva sier det om rumenerne som folkeslag, og ikke minst myndighetene der?
Når forsvarsløse dyr, som ikke har bedt om å bli født, og som er avhengige av å bli tatt godt vare på av menneskene, blir behandlet på denne måten?
Der er så mange av disse historiene nå, og jeg kjenner jeg blir både kvalm, trist og utrolig skuffa over mennesket som folkeslag... Hvordan får disse menneskene sove om natta?

Tilbake til poenget. Tanken var å adoptere en hund til når Tass blir litt eldre, slik at han får være alfahund. Men jeg føler at det er på tide å gjøre noe snart... Jeg klarer ikke bare sitte her, og vite at dette pågår.
Så nå skal jeg undersøke litt mer, og forhåpentligvis får jeg gjennomslag for å kanskje adoptere en kompis til Tass til bursdagen min i mars! Såvidt jeg har forstått koster det 4000,- å adoptere en slik hund. Da kommer den ferdig vaksinert, chippet og sterilisert, sendt i et reisebur du beholder når du henter den på Gardermoen..
Til info er dette halve prisen av hva vi betalte for Tass. Den gode samvittigheten er gratis. :)
Så hvis du føler du har tid og plass til å ta deg av en hund, som kommer til å elske deg betingelsesløst resten av livet, vil jeg anbefale å ta affære nå. Før enda flere liv går tapt!

OBS! Å ta til seg en hund er noe som krever masse tid, og hvis du ikke føler du har tiden, bør du heller ikke ha hund. Vi trenger ikke flere omplasseringshunder i Norge, fra tankeløse impulskjøp.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Stolt av søsteren min nå! You go girl!! Ønske deg penger til bursdagen da?

Maritfuglen sa...

Takk for det. :) Ja, ønsker meg nok penger.
Må få grønt lys fra gubben også da. :)