Søk i denne bloggen

21. des. 2011

Flere nisser!

Disse er så enkle å lage, og blir veldig sjarmerende! Liker nisser med "gjemt" fjes.
Tror jeg lagde to stk på ca to timer... :)


20. des. 2011

Nesenisser

Se, ble ikke disse søte?? Oppskrift fra Heklehuldra
Latterlig enkle var de å lage også. De ble en anelse små, så skal prøve å lage de litt større neste gang, og med grå kropp.
Synes de ble fine jeg. :) Jeg liker søte juleting som går fort å lage nå som det er siste innspurt.


14. des. 2011

Dagens tortur..

Da var det bevist. Armen kommer til å falle av etter overhekling..
Haha, neida.. Men nesten. Kombinasjonen av ekstrem hekling, og repeterende musebruk på jobb gjør av skulderen har vært veldig vond, og armen veldig nummen i det siste.
Det ble påvist en såkalt tendinose(veldig irritert muskel inni skulderen), men heldigvis ikke senebetennelse(tendinitt).. Enda. 
Så, får å få bukt med jævelskapen, fikk jeg trykkbølge på muskelen i dag. Både foran og bak. 
Det var ikke så vondt som jeg trodde, selv om jeg var driit nervøs før det startet.
Det føles som strøm inn i armen, som får muskelen til å trekke seg sammen inni, og blir ganske ubehagelig etter hvert.
Men det føltes bedre ut med en gang, og vi skal kjøre en gang i uka i to uker til Så blir det nok bra serru.
Armen får nok hvile litt i mellomtiden. Så jeg koser meg med blogglesing og Unge Mødre på tv. :)

Slik ser djevelskapen ut. Hehe..

13. des. 2011

Rosa raff.

Da var det gjort! Årets siste giraff er ferdigstilt.
Det kostet meg blod og svette, nesten tårer og en arm som nå er klar for amputasjon. Men, den er ferdig. :)
Håper mottakeren blir glad. Den ble ihvertfall sprek i fargene synes jeg. Og fikk en morsom vri på halsen og hodet, så den ser litt sidelengs. Slik er det med håndarbeid, ikke to ting blir like.
Nå skal armen hvile noen dager, den er fullstendig ubrukelig og vond i dag, etter 5,5 timer med hekling i går.
Her er resultatet. Hva synes du?






12. des. 2011

Middagstips: meksikansk grateng

På kalde vinterkvelder er det godt med mat som varmer. Dagens tips fra meg er meksikansk grateng, kjempegodt og ikke minst veldig enkelt!

Man trenger:
Kjøttdeig
Tacopulver
Bønner i chilisaus 2 pakker
Mais/paprika/løk e.l.
Start med kokkepilsen. Den viktigste ingrediensen..
Ost

Knallgod bønnesalsa
Grønnsakene kuttes opp

Kokkeassistent er veldig viktig å ha.


Når kjøttdeigen er stekt, blander man alle ingrediensene oppi formen.
Stekes i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter, til osten er smeltet.


Ferdig! Serveres med tortillachips og rømme. Nam!!



8. des. 2011

Julekvist

Jeg fikk denne store, flotte vasen av min snille venninne Anne-Martha på mandag. Og den passet perfekt til krokhasselgreinene mine! Jeg må kjøpe noen flere greiner da. 
Jeg var ikke helt sikker på hva jeg skulle fylle den med, for å få greinene til å stå fint på egenhånd. Så jeg hadde oppi noen julekuler. Litt artig ikke sant?



Ny Willow Tree

Denne har jeg ventet på lenge.. Bestilte den fra eBay i oktober, og jeg har lurt litt på hvor den ble av. Men i går dukket den plutselig opp i postkassa mi. Og jeg er såååå fornøyd! Synes den passet fint sammen med bildet av Tassegutten min... Engelen er en vennskapsengel: "Angel of friendship- For those who share the spirit of friendship" Den er egentlig ikke til å henge, men jeg synes det ble fint med blondesnora til..

Happy! 




6. des. 2011

Hjemmekveld

I dag har det gått hurramegrundt på jobb, så mot slutten av dagen verket det i både hodet og kroppen.. Da var det deilig med en lang tur med Tass i det friske snøværet, og en avslappende kveld på sofaen etterpå... Nå er jeg i gang med giraff nr 3. Den må leveres på tirsdag, så jeg har kniven på strupen nå.. Straffen for å utsette ting til siste liten..


4. des. 2011

2. advent

Da var jula så smått kommet til oss også. I går var det julekonsert med koret, det gikk kjempebra!
Blir ganske utladet av en sånn dag, så da var det godt å ha en rolig søndag i dag.
Siden senteret var søndagsåpent, var vi en tur og tittet litt. Jeg fikk en kjempefin genser av Stian, og kjole til julebordet. Det var digg, for jeg har bekymra meg litt for å ikke finne noe å ha på meg...

Vi har satt opp juletreet også, litt tidlig, men siden Stian kjøpte det i går, måtte vi se om det passet i stua(plastikk).. Men det ble veldig koselig da! Vi skal ikke pynte det før nærmere jul da.

Nå har vi spist deilig julepølse til middag, og skal straks sette i gang pepperkakebaking.

Fin kveld til deg og dine!




2. des. 2011

Jeg syr!

Ettersom det snart er jul, og mye av det jeg lager for tida er julegaver, kan jeg jo selvfølgelig ikke legge ut noen info..  Jeg har måttet prioritere korøving i det siste også, siden vi har konsert i morgen i Gamle Aker kirke kl. 16.30 og 19.00... Kom kom!!

Men, i dag har jeg sydd noe som ikke er julerelatert, nemlig varmedekken til Tassegutten min..
Hadde stoff og et gammelt håndkle liggende, og tenkte det var moro å prøve. Og jeg er kjempefornøyd med resultatet! Dekkenet sitter som et skudd! Ikke tok det lang tid heller, ca to timer.. 
Er ikke helt god i skulder/arm for tida, så må ta det litt rolig med heklingen.. Så da blir det mye sying i stedet. Men det er helt greit, for det er skikkelig moro det også...

Resultatet: 


Tassesnusken min..


1. des. 2011

Adoptere en venn?

Jeg har lenge hatt lyst på en hund til. Vi kjøpte Tass som valp gjennom Finn.no, og har aldri angret på det. Men det er så utrolig mange andre hunder der ute som trenger et godt hjem, som har blitt forlatt av eierne sine. Derfor har jeg bestemt at min neste hund skal adopteres. Enten gjennom FODgården, eller en av de andre foreningene som forbarmer seg over forlatte dyr.
Det er for eksempel noen veterinærstudenter som redder og adopterer bort gatehunder, som kaller seg Budadogs. De gjør en kjempeinnsats, og det står det stor respekt av!

Det er en artikkel i VG i dag, om tilstandene for gatehunder i Romania. Der prøver de å gjøre noe med løshundproblemet, som jo er en god tanke. Men i stedet for å sterilisere, og gjøre noe med folks holdninger, blir disse hundene samlet i store bur/gårder hvor de ikke får mat eller vann, de blir mishandlet, og så drept på en grusom måte. Hva sier det om rumenerne som folkeslag, og ikke minst myndighetene der?
Når forsvarsløse dyr, som ikke har bedt om å bli født, og som er avhengige av å bli tatt godt vare på av menneskene, blir behandlet på denne måten?
Der er så mange av disse historiene nå, og jeg kjenner jeg blir både kvalm, trist og utrolig skuffa over mennesket som folkeslag... Hvordan får disse menneskene sove om natta?

Tilbake til poenget. Tanken var å adoptere en hund til når Tass blir litt eldre, slik at han får være alfahund. Men jeg føler at det er på tide å gjøre noe snart... Jeg klarer ikke bare sitte her, og vite at dette pågår.
Så nå skal jeg undersøke litt mer, og forhåpentligvis får jeg gjennomslag for å kanskje adoptere en kompis til Tass til bursdagen min i mars! Såvidt jeg har forstått koster det 4000,- å adoptere en slik hund. Da kommer den ferdig vaksinert, chippet og sterilisert, sendt i et reisebur du beholder når du henter den på Gardermoen..
Til info er dette halve prisen av hva vi betalte for Tass. Den gode samvittigheten er gratis. :)
Så hvis du føler du har tid og plass til å ta deg av en hund, som kommer til å elske deg betingelsesløst resten av livet, vil jeg anbefale å ta affære nå. Før enda flere liv går tapt!

OBS! Å ta til seg en hund er noe som krever masse tid, og hvis du ikke føler du har tiden, bør du heller ikke ha hund. Vi trenger ikke flere omplasseringshunder i Norge, fra tankeløse impulskjøp.