Søk i denne bloggen

31. mai 2014

Oppskrift: pulled pork med coleslaw

Her hjemme har vi et kjøttabonnement fra Duggurd( www.duggurd.no ) Da får vi levert masse fint, økologisk kjøtt på døra en gang i mnd. Jeg fant en bogstek av svin i fryseren, som jeg tenkte måtte være perfekt til å teste ut det siste, store innen matfronten. Nemlig pulled pork. 
Man langtidssteker marinert svinekjøtt, helt til det blir så mørt at man kan rive det i filler med to gafler. Derav navnet. :)

Det er latterlig enkelt, og fantastisk godt! Det fine er at man kan bruke det billigste svinekjøttet, slik at dette er en billig og god middag. 

Du trenger:

Svinekjøtt (jeg brukte 1 kg, men marinaden kan nok fint brukes til mer kjøtt)
1 boks hermetiske tomater
Ca 2-3 ts tomatpure
3 fedd hvitløk
Ca 3 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
Salt
Pepper
2 ts dijonsennep
1-2 ts spisskummen(cumin)
HP-saus
2 ts sukrin
Litt vann

Legg kjøttet i en ildfast gryte eller form. Jeg brukte jerngrryta vi fikk til bryllupet. (Takk tante Toril!)
Miks alt med stavmikser, hell over kjøttet i gryta.
La det stå i ovnen på 125 grader i minimum 6 timer. Det kan godt stå lenger.

Når kjøttet er mørt nok, river du det i filler med to gafler. 

Coleslaw:

1 kål
3 gulrøtter
1 grønt eple
1 sitron
1 creme fraiche
Majones

Rasp opp 1/4 - 1/2 kålhode, gulrøtter og eplet i en bolle.
Skvis saften av 1/2 sitron over. Bland ca 1/2 tube majones oppi creme frecheboksen, rør og hell over grønnsakene. Rør alt sammen, smak til og server.

Stek pitabrød, eller server med hamburgerbrød.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer: