Søk i denne bloggen

19. mai 2014

Polarbrød med bakemaskin

Ingredienser: 
150 g havregryn
500 g rugmel, eller annet grovt mel
300 g hvetemel
1/2 pose tørrgjær 
1 tsk sukker
1 tsk salt
7-8 dl vann
1 dl rapsolje

Først må havregrynet males i en blender e.l til det er ganske fint.
Deretter hiver du alle ingrediensene i maskina, og setter i gang på deigfunksjon. Da blir det både eltet og hevet mens du ser på tv. Genialt. ;)
Deigen blir ganske klissete når den er ferdig, så ta den ut når den er klar og kna den til en jevn og fin deig med hvetemel etter behov.

Deigen deles så i ca 24 like store emner, som du ruller til boller.
Disse kjevles ut til runde polarbrød, ca 1/2 cm tykke.
Prikk de med en gaffel, kniv, spisepinne etc. 
Har du tid, kan de etterheve litt. Jeg gjorde ikke det. Utålmodig....

Stekes på 225 grader i 10-11 minutter, til de er gylne. Obs obs, ALDRI varmluft på gjærdeig, alltid over- og undervarme... 

Avkjøles på rist, under et håndkle. Da holder de seg myke.

Kjempegodt, enkelt og ganske sunt. Kos deg! 



Ingen kommentarer: