Søk i denne bloggen

31. mai 2014

Oppskrift: pulled pork med coleslaw

Her hjemme har vi et kjøttabonnement fra Duggurd( www.duggurd.no ) Da får vi levert masse fint, økologisk kjøtt på døra en gang i mnd. Jeg fant en bogstek av svin i fryseren, som jeg tenkte måtte være perfekt til å teste ut det siste, store innen matfronten. Nemlig pulled pork. 
Man langtidssteker marinert svinekjøtt, helt til det blir så mørt at man kan rive det i filler med to gafler. Derav navnet. :)

Det er latterlig enkelt, og fantastisk godt! Det fine er at man kan bruke det billigste svinekjøttet, slik at dette er en billig og god middag. 

Du trenger:

Svinekjøtt (jeg brukte 1 kg, men marinaden kan nok fint brukes til mer kjøtt)
1 boks hermetiske tomater
Ca 2-3 ts tomatpure
3 fedd hvitløk
Ca 3 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
Salt
Pepper
2 ts dijonsennep
1-2 ts spisskummen(cumin)
HP-saus
2 ts sukrin
Litt vann

Legg kjøttet i en ildfast gryte eller form. Jeg brukte jerngrryta vi fikk til bryllupet. (Takk tante Toril!)
Miks alt med stavmikser, hell over kjøttet i gryta.
La det stå i ovnen på 125 grader i minimum 6 timer. Det kan godt stå lenger.

Når kjøttet er mørt nok, river du det i filler med to gafler. 

Coleslaw:

1 kål
3 gulrøtter
1 grønt eple
1 sitron
1 creme fraiche
Majones

Rasp opp 1/4 - 1/2 kålhode, gulrøtter og eplet i en bolle.
Skvis saften av 1/2 sitron over. Bland ca 1/2 tube majones oppi creme frecheboksen, rør og hell over grønnsakene. Rør alt sammen, smak til og server.

Stek pitabrød, eller server med hamburgerbrød.

Vel bekomme!


25. mai 2014

DIY gjenbruk av øredobber

Denne helgen er det ett år siden farmor døde. Ett år har bare rast av gårde, hvor ble tiden av?
Jeg fikk noen øredobber etter henne, men de var med klips bakpå og det er jeg ikke så glad i.

Så jeg brukte en tang og fjernet klipsen, jeg hadde heldigvis noen øredobb-bakdeler fra Panduro liggende, så da var det bare frem med limpistol og vips! Nye øredobber :)

Jeg synes de er søte, og det er hyggelig å ha et minne på seg.

Foto       Foto

I morgen skal jeg møte mitt o store idol, Neil Gaiman!!! Jeg elsker bøkene hans over alt på denne jord, så får håpe jeg klarer å tøyle fjortistendensene og ikke kaste meg hemningsløst over den stakkars fyren. Haha.... Har du ikke lest noe av han ennå, er det sannelig på tide! Geniale bøker med fengende historier. Det er gjerne noe overnaturlig som skjer med vanlige mennesker i vår verden, så jeg håper alltid at det han skriver har et snev av sannhet i seg. Det er jo lov å håpe!

Ellers håper jeg alle får en fantastisk søndag!

Her er et bilde av farmor og meg fra bryllupet. Borte, men ikke glemt. <3




Foto

19. mai 2014

Polarbrød med bakemaskin

Ingredienser: 
150 g havregryn
500 g rugmel, eller annet grovt mel
300 g hvetemel
1/2 pose tørrgjær 
1 tsk sukker
1 tsk salt
7-8 dl vann
1 dl rapsolje

Først må havregrynet males i en blender e.l til det er ganske fint.
Deretter hiver du alle ingrediensene i maskina, og setter i gang på deigfunksjon. Da blir det både eltet og hevet mens du ser på tv. Genialt. ;)
Deigen blir ganske klissete når den er ferdig, så ta den ut når den er klar og kna den til en jevn og fin deig med hvetemel etter behov.

Deigen deles så i ca 24 like store emner, som du ruller til boller.
Disse kjevles ut til runde polarbrød, ca 1/2 cm tykke.
Prikk de med en gaffel, kniv, spisepinne etc. 
Har du tid, kan de etterheve litt. Jeg gjorde ikke det. Utålmodig....

Stekes på 225 grader i 10-11 minutter, til de er gylne. Obs obs, ALDRI varmluft på gjærdeig, alltid over- og undervarme... 

Avkjøles på rist, under et håndkle. Da holder de seg myke.

Kjempegodt, enkelt og ganske sunt. Kos deg!