Søk i denne bloggen

8. sep. 2011

Skjerpings bloggere!

Det er en ting(blant mange) som irriterer meg noe helt vanvittig! Hvis du bestemmer deg for å lufte tanker, ideer, antrekk eller hva som helst ute i bloggosfæren, så vær så snill og SKRIV KORREKT!!!!!!!
Jeg er like glad i å lese andres blogger som alle andre, men jeg blir rett og slett sprø av alle skrivefeilene der ute! Selvfølgelig skriver alle feil innimellom, jeg også, og det er greit. Men de som konsekvent skriver ting feil er til å bli gal av. Sjekker ikke folk teksten sin før de legger den ut??
Det heter for eksempel ikke "att" eller "nemmelig"... Og ikke "værst" men VERST! Hva er greia?
Så her er noen enkle tips folkens, aldri to M´er i slutten av et ord, (nesten) aldri tre konsonanter på rad, "aldri" med en L og "alltid" med to L´er... Og prøv å begrense bruken av Æ. Så er du godt i gang!

Sorry, men jeg er en rettskrivningssnobb, og jeg synes det er synd at språket vårt går i dass pga internett, sms og blogging... Man får jo rett og slett en bedre blogg som er mer behagelig å lese, hvis den er fri for rettskrivningsfeil...

Frustrert hilsen fra meg...

2 kommentarer:

Siv Anita sa...

Hmmmm... Jeg skjønner frustrasjonen din, men innimellom blir det mange "skriveleifer" hos meg på min blogg. Prøver å være nøye med det, men likevel blir det noen glipper innimellom.

Jeg orker ikke lese blogger som blir skrevet på dialekt, eller delvis på dialekt, de blir irriterende for meg. Det som er litt synd er at det er mange blogger som egentlig kunne vært bra, hvis de bare hadde blitt skrevet på NORSK!!! ;)

Maritfuglen sa...

Hei, så hyggelig at du tittet innom.
Det er selvfølgelig "lov" å skrive feil. Gjør det masse jeg også. Men noen har et generelt dårlig språk, og det synes jeg er synd..

Jeg foretrekker blogger på østlandsk selv, men nynorsk eller engelsk går greit. Men å lese blogger skrevet på lokale dialekter kan bli mye for meg også.. :)