Søk i denne bloggen

3. okt. 2012

Hveteboller

På søndag satte vi i gang en bolledeig før vi gikk en lang og deilig tur med bikkjene. Det var så nydelig høstvær!
Jeg fant oppskriften på på bloggen til HildePilde, og vil dele den med dere her. Den skal jeg garantert bruke igjen!
Bollene ble utrolig store, og skikkelig luftige. Akkurat som de man kjøper på bensinstasjonen. Nam!
Neste gang skal jeg bruke litt mer sukker og kardemomme, for det synes jeg det var litt for lite av.

HildePildes bolleoppskrift:

3 dl vann
50 g gjær
75 g smør
50 g sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme (er valgfritt)
ca 9 dl hvetemel
rosiner/sjokolade inni bollene
Jeg brukte brødbakeren min, for da blir alltid deigen helt perfekt, den manuelle måten står under:

Rør gjæren ut i lunkent vann (hvis du bruker tørrgjær skal den blandes i melet, men fersk gjær gir luftigere boller), tilsett smeltet smør, sukker, salt, kardemomme og mel. Elt godt og lenge til du har en smidig deig. La deigen heve ca 50 minutter (til dobbel størrelse), bak ut bollene og la de etterheve ca 40 minutter.Pensle bollene med smør/melk/vann/egg og stek på 225 grader i 13 minutter. 
Oppskriften ga ca 12 store boller.

Ser nesten ut som kjøpeboller, ikke sant?

2 kommentarer:

Marion sa...

OI, de så gode ut... nam nam...

marit leonie fuglerud sa...

de var kjempegode! Har lyst til å bake flere NÅ! :)