Søk i denne bloggen

24. feb. 2013

Guinnesskake

Jeg prøvde meg på Guinnesskake i dag. Oppskriften har jeg fått av +Ingvild og er veldig god. Bør prøves!

Ingredienser til bunnen:

2,5 dl Guinness
2 egg
250g smør
2 ss vaniljesukker
75 g bakekakao
275 g hvetemel
400 g sukker
1,5 natron evt 3 ts bakepulver
1,5 dl rømme

Ingredienser til glasur:

400 g Philadelphia
3 dl kremfløte
150-200 g melis

Fremgangsmetode:

Sett ovnen på 180 grader.
Varm opp Guinness i en kjele og tilsett smøret, smelter sammen.
Visp inn kakao og og sukker.
Vips sammen egg, vaniljesukker og rømme, og hell oppi ølblandingen.
Bland forsiktig inn hvetemel og natron.
Hell blandingen i en smurt form(24 cm) og sett kaka midt i ovnen. Stek ca 45-60 minutter.
Sjekk kaka etter 45 min. Det var lenge nok for meg, da ble den veldig saftig og god.
Kjøl av.

Pisk kremen, jeg har litt vaniljesukker i.
Pisk kremosten og melis mykt. Vend forsiktig inn i kremen.


Det blir ganske mye glasur, så du kan enten ha krem i midten og oppå, eller bare et tykt lag på toppen.

Nyt med god kaffe til! :)





3 kommentarer:

Marion sa...

Åh..mmmm... den så skikkelig god ut... *sulten*

marit leonie fuglerud sa...

Hehe. den var god også. Og garantert bedre i dag etter et døgn i kjøleskapet.
Jeg kan lage til 30-årslaget ditt?

Anonym sa...

den så skikkelig god ut... kan ikke du bli kona mi? tror ikke mannen din setter pris på deg, iallefall ikke sånn som jeg kunne gjort!