Søk i denne bloggen

27. aug. 2012

Halleluja! Not so much

Innlegget under var det jeg egentlig hadde skrevet, i min glade lykkerus over å ha funnet en ny, perfekt mascara. Men litt kjapp søking på verdensveven viser nå at flere av de store, kjente merkene som har vært dyrevennlige, har bestemt seg for å sette prinsippene sine til side og går nå inn for å gjøre det stort i Kina. All sminke som skal selges i Kina MÅ testes på dyr. Noen velger å si at, "nei, vi tester ikke vi. Men hva de kinesiske myndighetene gjør med våre produkter, det kan ikke vi vite noe om". Tull! De er fullt klar over dette, de bare bryr seg mindre om hva som er rett og prinsipper, enn penger. Det er så trist.
Det betyr at vi forbrukere må faktisk vise at vi bryr oss om hvor produktene vi kjøper kommer fra, og hva vi støtter ved å kjøpe disse.
Man kan jo så klart si at de produktene vi kjøper her i Europa er ikke testet, så da er det greit å kjøpe de. Men pengene DU bruker går til syvende og sist tilbake til firmaet som igjen bruker disse pengene på å betale for testene i Kina. Vil du støtte dette, javel, men det vil ikke jeg. Da gir jeg heller pengene mine til et firma som nekter å gå med på dette, og som da heller ikke vil selge produktene sine i Kina. Det står det respekt av, spør du meg....Halleluja, praise the Lord, min mascarasøken er over!
Det er vanskeligere enn man skulle tro å finne den perfekte mascara.
Ihvertfall når man hadde funnet den, og så kan man plutselig ikke bruke den lenger.

Jeg har alltid vært en Dior-jente. Dior og jeg var sjelevenner i mange år, inntil jeg fant ut at Dior svek meg på det aller groveste. De tester sminken sin på dyr. Det kan jeg bare ikke godta.
Så da gjorde vi det slutt.
Men det er ikke bare bare å finne en ny, like god mascara som Dior sin, når jeg hadde brukt den i nesten 10 år. Så da begynte min søken etter noen som kunne erstatte dette hullet i min hverdag.

Jeg har det siste året pløyd meg gjennom et utall med forskjellige typer, men ikke funnet noen som var like god. Før nå! 
På tax-freen på Gardermoen slang jeg en mascara fra YSL oppi kurven, og jeg var litt spent da jeg skulle prøve den. Kunne det være den rette? Og ja! Den ga samme effekt som min elskede Dior, lange, svarte vipper, som ikke klumper, men bygger opp. Dessuten er den parfymert, så jeg har per dags dato velduftende vipper. Er ikke det glamorøst så vet ikke jeg. Hurra!


1 kommentar:

Hjørdis Isabell sa...

Hei :) så gøy! Tretten år siden er jo en stund ja, så regner med en del har blitt gjort siden den gang:) jeg bor på sari segara, så var nok det du tenkte på :) det er helt fantastisk her nede :) hva husker du best fra ditt opphold på Bali?
Hjørdis